Familia Concordia
Intervju - Klinisk vernepleier

Hvorfor ble jeg klinisk vernepleier?

Klinisk vernepleier


- Gjennom min yrkeskarriere har jeg vært så heldig å fått mye god veiledning noe som har vært med på å utvikle min faglige forståelse, sier Randi (Klinisk vernepleier og Grunder av Familia Concordia).

Hvorfor valgte du denne videreutdanningen innenfor vernepleie?

- Jeg valgte etter vernepleien å ta videreutdanning i psykisk helsearbeid da jeg var interessert i å jobbe med mennesker i sårbare faser av livet. Derfor var det viktig for meg å få mere kunnskap blant annet om psykiske lidelser og hvordan dette kunne påvirke enkeltindividet.

Gjennom min yrkeskarriere har jeg vært så heldig å fått mye god veiledning noe som har vært med på å utvikle min faglige forståelse.

"Jeg liker best å jobbe med endringsarbeid gjennom samtaler og veiledning 

Hvorfor valgte du å bli klinisk vernepleier?

- Jeg har hele tiden kjent et behov for å få dokumentert både den kliniske kompetansen og ikke minst veiledningskompetansen jeg har opparbeidet meg. Det ble derfor naturlig for meg å søke om å bli godkjent klinisk vernepleier gjennom FO's godkjenningsordning.

Yrkesbeskrivelse:

Vernepleier

Hvilke fordeler er det være klinisk vernepleier?

- Jeg tenker at det er en fordel å kunne kalle seg kliniker da det innebærer at jeg har en dypere forståelse av terapeutisk arbeid, kartlegging og utredning.

I tillegg er det viktig når jeg veileder både individuelt og i grupper at jeg har godkjenningen som kreves for å kunne veilede både individuelt og i grupper.

Jeg registrere også at flere stillinger blir utlyst der de ønsker søkere med klinisk kompetanse.

Lurer du på hvordan du kan bli klinisk vernepleier?